Dag 3: La Fortuna
Vandaag dan eindelijk naar Costa Rica! Vroeg uit de veren om naar de luchthaven van Houston te gaan. Eenmaal daar aan gekomen kwam Dominic er achter dat hij zijn tas in de bus had laten liggen, maar na een telefoontje naar het hotel werd dit door de behulpzame Amerikanen opgelost. Gelukkig maar, want o.a. het laptopje zit in deze tas! Na een goede vlucht van 3,5 uur (met hoe kan het ook anders in Amerika een hamburger te eten in het vliegtuig) komen we iets voor twaalven in de ochtend lokale tijd aan op de luchthaven. Daar maken we al snel kennis met onze reisleider Bernard. Om onze 2 dagen goed te maken gaan we niet meer naar San Jose, maar gelijk door naar la Fortuna. Onderweg komen we allerlei plantages tegen: koffie, ananas, papayas en de bij ons welbekende kamerplanten. Die moeten natuurlijk ook ergens opgroeien! Wat ook wel aparts was om te zien waren Nederlandse koeien. We zien nog veel meer, maar dat hebben we allemaal niet kunnen onthouden. Het is hier in ieder geval ontzettend mooi en groen.
's Avonds gaan we naar de warmwaterbronnen aan de voet van de Arenal vulkaan (Baldi Hot Springs) Het regent pijpenstelen en het onweert ook nog flink! Toch laat de vulkaan zich nog even zien, maar het is te mistig om enige activiteit te kunnen waarnemen. De thermische baden worden verwarmd met de warmte van de vulkaan. Je hebt hier baden van 20 tot 40 graden en het is een groot en mooi onderhouden geheel. Daarna nog lekker gegeten en onder de wol gekropen, want de vermoeidheid begint nu toch wel toe te slaan. Morgen gaan we deze plek alweer verlaten en dan hebben we onze 2 dagen goedgemaakt.