juulendominic.reismee.nl

Dag 5: Rincon de la Vieja

Op dit moment zit ik (Juul) heerlijk droog in onze lodge het reisverslag te typen terwijl het buiten enorm aan het regenen en onweren is!

Na alweer een onrustige nacht, we kunnen maar niet aan het tijdsverschil wennen, met allerlei vreemde geluidjes in de omgeving, gaan we vandaag een mooie wandeling maken door het nevelwoud naar de Spa. Wat een geweldig mooie tocht hebben we gelopen. Eerst over weggespoelde weggetjes en later over smalle paadjes en trappetjes klimmen en klauteren. We spotten al snel het eerste enorme dier en dat is een grote krokodil bij het meer op ons parkje. Even later zien we nog een aantal hele mooie gekleurde vogels en vlinders en we spotten nog een aantal hele mooie hagedissen. Voordat we bij de enorme waterval aankomen moeten we een flinke helling opklimmen maar dat was het meer dan waard, wat een beleving en wat een enorm mooie waterval zo midden in de jungle.

Nadat we over een aantal hangbruggen gelopen zijn en een mooi pad verder naar beneden, komen we aan bij de heetwaterbronnen. We hadden er eigenlijk in eerste instantie niet zo zin in om weer naar heetwaterbronnen te gaan, maar na zo'n lange wandeling waren ze heerlijk! Eerst in een warm stoombad, daarna onszelf lekker ingesmeerd met modder en toen nog een lekker warm bad. Na de lunch kozen we er toch maar voor om met de tractor terug te gaan en dat was maar goed ook, de regen kwam met bakken uit de hemel!

Dominic kan geen genoeg van het wandelen krijgen en gaat zodra hij weer terug is nog een wandeling maken met Bernard en een aantal van de groep. Met zijn tas op zijn rug en zijn poncho aan is hij vertrokken. Het is sinds hij weg is ook geen moment droog meer geweest. De wandelpaden waren veranderd in kolkende rivieren! 's Avonds best lekker gegeten en nog een paar Corona'tjes gedronken. Morgen gaan we weer naar de volgende plaats.

Martha

Hey Juul en Dominic
Wat een leuke reis hebben jullie, maar wel veel regen.Tja dat ben je wel gewend van dit regenachtige Nederland. En wat een dieren heb je al gespot, reuze leuk hoor.
Nog 1,5 week en dan gaan wij op vakantie heb er al wel zin in, maar moet nog zoveel doen.
Liefs Matha

Mama & Jac

Hallo Juul en Dominic, het gaat niet van een leie dakje lezen wij, al die regen, maar hou in je achterhoofd " na regen komt zonneschijn" alleen weten we niet wanneer, we hebben moeite om jullie verslagen te lezen hier,het intenet is heel erg traag, maar nu hebben we alles gelezen en vinden het leuk om jullie te volgen op deze mannier, nog een fijne reis en we blijven jullie stalken een dikke kus van mama en de groetjes van Jac

Juul

Hey allemaal,
Eindelijk kan ik jullie reacties lezen, eerder geen tijd, net genoeg om verhaal erop te plaatsen, en geen internet. Nu alle tijd, zit lekker op mijn veranda en Dominic is in de boomtoppen aan het slingeren! Regen lijkt lastig maar dat is het niet hoor, is hier normaal. 's Morgens stralend weer en in de middag regen, maar dat is helemaal geen probleem. Met regen kunnen we ook nog van alles ondernemen. Vanmorgen hebben we dolfijnen gezien! Lees maar lekker in de nieuwe verhalen. Veel plezier ermee en we vinden het geweldig dat iedereen het leukt vindt om mee te genieten met ons!
Dikke kus