juulendominic.reismee.nl

Dag 7: Boottocht door de mangrove en wegzakken in de modder.

Deze morgen gaat alweer vroegonze wekker. Kwart over 5 staan we op want we willen graag om 6uur op de boot om mooie dieren te spotten. Als we onze lodge uitstappen zitten er op ons balkon al twee héle mooie vogels, we weten niet hoe ze heten, maar ze zijn erg mooi. Na een heerlijk bakje koffie gaan we op weg. Al snel zien we de eerste mooie vogels op een boom namelijk de pelikanen, fragatvogels, we zien ook nog de roze lepelaar, een aantal hele mooie krabben en nog heel veel andere bijzondere vogels en roofvogels. Helaas geen krokodillen deze keer. Op de terugweg vliegen nog een aantal pelikanen met ons mee terug naast de boot.

Nadat we heerlijk hebben ontbeten gaan een aantal mensen paardrijden. Wij gaan wandelen. Al snel zien we drie hele grote hagedissen.

Bernard had ons gezegd dat we op de paden moesten blijven en dat we vooral niet door het gras moesten gaan in verband met slangen. Dominic vond daar natuurlijk weinig avontuur aan te beleven dus vond een ander spannend weggetje. Het was een groot modderpad. Toen we eenmaal bij hoog gras uitkwamen vond ik het tijd om terug te keren. Maar dat betekende wel terug over de modder! Waar het op de heenweg redelijk ging, ging het op de terugweg stukken minder. Juul dacht op een hard stuk zand te stappen maar zakte meteen helemaal weg en werd een beetje vast gezogen met als gevolg; schoenen helemaal onder de modder tot halverwege de kuiten! Gadverdamme! Toch maar verder over vaste grond/ grind. Na een stuk lopen kregen we een mooi alternatief en dat was een prachtig uitzicht over de Golf van Nicoya. We kwamen daar de groepsgenoten met de paarden tegen en die kwamen natuurlijk niet meer bij toen ze de schoenen van Juul zagen. Ook daar zien we weer een prachtig groot beest namelijk een enorme leguaan.Er vlogen heel veel gieren over en een groep witte ooievaars.

Na de lunch kunnen we nog even genieten aan het zwembad, wat was het warm, maar al snel gaat het helaas weer regenen. Maar niet getreurd we hebben namelijk een heerlijke hangmat aan ons balkon hangen dus kunnen we daar nog heerlijk verder chillen en naar de regen kijken.

Na het avondeten gaan we vol goede moed weer op spinnenjacht en ze hebben beet. Een grote vogelspin hebben we gezien.