Zaterdag 21/4: op weg naar Kandy
Alweer mogen we vandaag onze beenspiertjes gebruiken om een aantal trappen te beklimmen naar de Dambulla grot tempel. Het is een flinke klim, maar boven aangekomen is het zeker de moeite waard! Er zijn 5 grotten, waarvan de eerste toch de meest bijzondere is. De grot is met de hand uitgekapt en uit dezelfde rots is ook de grote liggende Buddha gemaakt. In de andere 4 grotten staan ook tal van beelden. Er zijn veel mensen die offers brengen en het ligt er dan ook vol met bloemen en zo af en toe wat rijst.
Onderweg stoppen we nog bij een houtwerkfabriek waar we kunnen zien hoe hout wordt bewerkt en geverfd. Na afloop krijgen we de kans op wat te kopen in de shop, maar het blijkt allemaal redelijk duur te zijn. Na veel afdingen heeft Dominic een hele mooie Buddha voor mij kunnen kopen, een Sri Lankaanse met een wat ronder hoofd dan de Buddha van Thailand.
Als we rond een meer rijden verteld Harry ons dat de hoge omheining met schikdraad is gespannen om de olifanten tegen te houden zodat ze niet in de dorpen en plantages kunnen komen. Dat betekend dus dat de olifanten zomaar eens in de omgeving kunnen zijn. Maar helaas: geen olifant gezien vandaag, wel een vers uitwerpsel en wat afgebroken takken.
We bezoeken nog een mooie Hindoetempel en ik kom eindelijk te weten wie en waarom sommige vrouwen een rode of zwarte stip dragen. Het zijn de Hindoeïstische vrouwen, een rode stip betekend getrouwd en met een zwarte stip niet getrouwd.
Hoe dichter we in de buurt van Kandy komen hoe meer ‘rijkdom' we zien. Al kun je het natuurlijk nog steeds geen rijkdom noemen. Maar het is duidelijk te zien dat de moslims, die voornamelijk de theeplantages bezitten, meer geld hebben voor luxueuze artikelen zoals auto's, plavuizen en sanitaire voorzieningen.
's Avonds genieten we van een traditionele Ayurveda massage, in een traditionele massage salon. Dit is geen luxe spa zoals we in Nederland gewend zijn, maar de massages waren er niet minder om. Op de achtergrond kunnen we genieten van de geluiden van de ceremonie in de tempel van de Tand. Een bijzondere ervaringReacties
Leuk al die verhalen en foto's! Juul jij komt dan met een rode stip naar huis ;)
Nog veel plezier daar samen, geniet ervan! xx de vosjes