juulendominic.reismee.nl

Maandag 23-4: De Theeplantages

Vandaag was een prachtige dag. We kunnen een beetje uitslapen en vertrekken pas om half 10. Na wat hoger in de bergen te klimmen zien we al snel de eerste theeplantages waar we een korte stop maken om de eerste foto's te nemen. Helaas is de armoede hier zo hoog dat de pluksters (Tamil vrouwen uit India) meteen beginnen te bedelen. We gaan snel verder en zien onderweg heel wat mooie vergezichten. Geweldig mooi om de fel groene struiken met theeblaadjes te zien. We krijgen een rondleiding in een theefabriekje en als afsluiter een heerlijke kop thee. Deze thee krijgen we in de hotels nooit, want de beste thee wordt geëxporteerd. Maar wat is het een hoop werk om een kopje thee op tafel te krijgen! Plukken, drogen, blaadjes kneuzen, sorteren, nogmaals onder hoge temperaturen in grote ovens drogen, zeven, wederom sorteren en vervolgens inpakken. We zien in de fabriek het hele proces van A tot Z.

We rijden verder en het wordt steeds kouder. We zijn net een beetje aan de warmte gewend geraakt en beginnen het nu zelfs een beetje koud te krijgen in de bergen! In de middag doen we een rondje in het dorp Nuwara Eliya, waar we een hele leuke lokale markt bezoeken. Er zitten ook veel winkeltjes, maar ze verkopen bijna allemaal hetzelfde: cd's, bloemen of telefoons. De kapper zijn we ook wel 10 keer in hetzelfde kleine winkelcentrum tegengekomen en als we een foto maken, wordt daar vriendelijk voor geposeerd. Zo kan het dus ook!

We overnachten in een leuk koloniaal hotel. Na de maaltijd hebben we zelfs nog bij de open haard gezeten, wie had dat gedacht in Sri Lanka. We proberen op tijd te gaan slapen, morgen om 04.50 de wekker om door een nationaal park te gaan trekken en hopelijk zijn we op tijd voor een mooie zonsopgang.

De buurtjes

Hoi buurtjes is dat koloniaal hotel met die mooie bedden waar je en trap nodig heb om in te komen?????

Herwin

Beste mensen, mooi om jullie verhaal zo te lezen. Veel plezier nog en ik wacht met smart op het volgende verhaal